ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un atentat sinucigaş, ce a provocat moartea a cel puțin cinci persoane şi rănirea a altor şase, a avut loc, joi, împotriva sediului Consiliului teologilor sunniți (ulema) din Arsal, localitate din estul Libanului, la frontiera cu Siria, informează Agerpres, citând AFP şi DPA.

''Un kamikaze a pătruns în sală în momentul în care avea loc o reuniune a Comitetului ulema din Al-Qalamoun, din care fac parte șeici (demnitari religioși) sirieni. Cinci participanți au fost uciși și alți șase — răniți'', a indicat o sursă din domeniul securității, citată de AFP.

Potrivit agenției naționale libaneze de presă (NNA), citată de DPA, atentatul, soldat cu cel puțin patru morți și mai mulți răniți și care se pare că a fost comis de o mașină cu explozibili, a vizat o reuniune a unui grup islamic ce media eliberarea unor membri ai forțelor de securitate libaneze care au fost răpiți în 2014 de către aripa siriană a Al-Qaida, Frontul Al-Nusra.

Șeful teologilor musulmani din Al-Qalamoun (nord-est), Osman Mansour, a fost rănit în atentat, conform surselor. NNA a afirmat, de asemenea, că printre cei afectați de deflagrație se află civili.

DPA precizează că polițiști și militari libanezi au fost răpiți de către militanți ai Frontului Al-Nusra și ai Statului Islamic în cursul unor confruntări în Al-Qalamoun, în apropiere de granița cu Siria, în august 2014.