Un primar naționalist din Franța a fost trimis în judecată după ce ar fi afirmat că numărul mare de studenți musulmani din orașul său reprezintă o „problemă”, scrie BBC.

Robert Menard, un politician din Frontul Național condus de Marine Le Pen și primar al orașului Beziers, va fi acuzat de incitare la ură și discrimianare, procesul urmând să înceapă pe 8 martie 2017.

Acesta a negat faptul că remarcile sale ar fi discriminatorii.

Pe 1 septembrie, prima zi de școală din Franța după revenirea din vacanța de vară, a scris un mesaj pe Twitter în care spunea că este martorul unei „mari schimbări”, prin faptul că populația albă creștină este înlocuită de cea musulmană în mai multe regiuni din Franța.

Apoi, pe 5 septembrie, a spus pentru un canal media din Franța că: „Într-o clasă din centrul orașului meu, 91% dintre copii sunt musulmani. Evident, acest lucru reprezintă o problemă. Există limite de toleranță”.

Legile din Franța interzic orice adunare de date bazate pe convingeri sau etnie religioase ale oamenilor.

Menard și-a apărat declarațiile precizând că: „Doar am vrut să descriu situația din orașul meu... Nu este o valoare de judecată, este un fapt. Este ceea ce văd”.
 
Robert Menard a fost timp de 23 de ani șeful grupului media „Reporteri fără frontiere”.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews