ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un primar naționalist din Franța a fost trimis în judecată după ce ar fi afirmat că numărul mare de studenți musulmani din orașul său reprezintă o „problemă”, scrie BBC.

Robert Menard, un politician din Frontul Național condus de Marine Le Pen și primar al orașului Beziers, va fi acuzat de incitare la ură și discrimianare, procesul urmând să înceapă pe 8 martie 2017.

Acesta a negat faptul că remarcile sale ar fi discriminatorii.

Pe 1 septembrie, prima zi de școală din Franța după revenirea din vacanța de vară, a scris un mesaj pe Twitter în care spunea că este martorul unei „mari schimbări”, prin faptul că populația albă creștină este înlocuită de cea musulmană în mai multe regiuni din Franța.

Apoi, pe 5 septembrie, a spus pentru un canal media din Franța că: „Într-o clasă din centrul orașului meu, 91% dintre copii sunt musulmani. Evident, acest lucru reprezintă o problemă. Există limite de toleranță”.

Legile din Franța interzic orice adunare de date bazate pe convingeri sau etnie religioase ale oamenilor.

Menard și-a apărat declarațiile precizând că: „Doar am vrut să descriu situația din orașul meu... Nu este o valoare de judecată, este un fapt. Este ceea ce văd”.
 
Robert Menard a fost timp de 23 de ani șeful grupului media „Reporteri fără frontiere”.