ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un lider religios din cadrul Patriarhiei de Constantinopol este de părere că sfârșitul unei Europe unite este aproape în contextul untimei poziții luate de Uniunea Europeană în legătură cu imigrația ilegală.

"O mare amenințare pentru unitatea europeană este poziția UE în problema imigrației ilegale. Europenii, de fiecare dată, nu au grijă decât de ei înșiși, aruncând problemele pe umerii altora. Aceasta poate însemna sfârșitul unei Europe unite”, spune mitropolitul Arsenie al Austriei, într-un interviu pentru Kathpress, agenția de presă a Bisericii Catolice din Austria, citat de Agerpres.

Mitropolitul Arsenie atrage atenția asupra problemelor cu care se înfruntă Grecia din punctul de vedere al gestionării afluxului de imigranți.

'Economia țării este distrusă, șomajul este masiv, salariile sunt drastic reduse. În fiecare zi, în această țară sosesc între 3.000 și 4.000 de refugiați, cărora trebuie să li se acorde ajutor, pentru că Grecia pur și simplu nu-i poate lăsa pe acești oameni să moară'', a afirmat mitropolitul.