ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O decizie majoră cu privire la programul de reforme trimis de Grecia către creditori va fi luată sâmbătă, a anunţat preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem. În paralel, Parlamentul de la Atena a aprobat propunerile de reformă înaintate la Bruxelles de Guvernul Tsipras.

O decizie majoră cu privire la programul de reforme trimis de Grecia către creditori va fi luată sâmbătă, a anunţat preşedintele Eurogrupului. Şeful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a anunţat că decizia care urmează să fie luată la reuniunea miniştrilor de finanţe din Zona Euro, va fi una majoră într-un fel sau altul şi că "astăzi este studiat programul de reforme trimis de Grecia azi-noapte".

Astăzi va avea loc şi o teleconferinţă între preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, şi şefa FMI, Christine Lagarde, de la care aşteptăm mai multe informaţii.

La Bruxelles este vehiculată şi o informaţie potrivit căreia, în cazul în care Eurogrupul va lua mâine o decizie pozitivă, este posibil ca summitul de duminicăal tuturor celor 28 de state membre să nu mai aibă loc.

 Vineri, premerul Alexis Tsipras a recunoscut, în fața Parlamentului că propunerile de reformă înaintate creditorilor internaționali sunt departe de promisiunile electorale ale Syriza, partidul pe care conduce, dar că sunt cele mai bune pentru această etapă. Alexis Tsipras a recunoscut că atât el, cât şi echipa sa au făcut greşeli în timpul negocierilor, dar a ţinut să sublinieze că au reuşit să-şi păstreze demnitatea pe perioada discuţiilor. 

În documentul trimis azi-noapte, Grecia solicită ca, în cadrul unui al treilea program de asistenţă financiară, să primească un nou împrumut de 35 de miliarde de euro, pentru a putea adopta reformele care să-i permită să reducă din datoria sa de 320 de miliarde de euro.