ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Experții juridici ai Uniunii Europene analizează modalitățile de accelerare a procedurii de excludere a Marii Britanii, a confirmat Martin Schulz, președintele Parlamentului UE, denunțând o decizie "unilaterală" a Londrei, care a luat "ostatică" UE din cauza unei dispute în Partidul Conservator.

Martin Schulz a declarat vineri seară, pentru The Guardian, că avocații Uniunii Europene analizează dacă este posibil să se accelereze aplicarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, privind procedura ieșirii unui stat din UE:

"Incertitudinea este ultimul lucru pe care ni-l dorim (...).Trebuie să luăm notă de această abordare unilaterală".

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană "cât mai curând posibil", au afirmat tot vineri, într-un comunicat comun, Donald Tusk, președintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, șeful Comisiei Europene, și Martin Schulz, președintele Parlamentului UE, citați de Mediafax.

"Asistăm la o situație fără precedent și suntem uniți în reacții. (...) Acum așteptăm ca Guvernul Marii Britanii să pună în aplicare cât mai rapid posibil decizia cetățenilor, oricât de dureros ar fi acest proces. Orice întârziere ar prelungi incertitudinea fără a fi necesar. Oricum, avem reglementări în acest sens", au afirmat liderii UE.