Liderii lumii s-au ferit să pronunțe cuvântul „creștini” despre victimele din Sri Lanka. Politicienii au spus că țintele au fost „Hoteluri și biserici” sau „închinători de Paști”. Dăncilă și Mike Pence au vorbit de atacuri împotriva creștinilor

Atacurile criminale din Sri Lanka au dat ocazia liderilor politici să-și manifeste îngrijorarea și condoleanțele față de victime.
Cu toate acestea, liderii planetei s-au ferit ca „dracu de tămâie” să pronunțe cuvintele „creștin” sau „creștinism” în mesajele lor. Președintele SUA, Donald Trump, a trimis condoleanțele poporului american „după atacurile teroriste oribile asupra bisericilor și hotelurilor, care au ucis 138 de oameni și au rănit grav alte 600”. Deși s-a ferit să menționeze că victimele erau creștini, Președintele Trump a distribuit o postare a lui Mark Meadows, important politician Republican, care a scris că este „vorba de creștini care au fost luați la țintă doar pentru că-și practicau credința de Paști”.
Vicepreședintele Pence, însă, a scris negru pe alb că este vorba de un atac îndreptat împotriva creștinilor: „Este un atac împotriva creștinismului și a libertății religioase”.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a spus nimic despre identitatea victimelor, dar a menționat că acest atentat s-a petrecut „chiar în timpul Paștelui”.
Fostul președinte american, Barack Obama, a menționat că victimele au fost „turiști și închinători ai Paștelui”. De menționat că la vremea atacului din Noua Zeelandă, Obama nu s-a ferit să spună că suferă alături de „comunitatea musulmană”.
Fosta candidată la președinția SUA, Hillary Clinton, a adoptat aproape același mesaj ca Obama, despre „închinătorii de Paști” adăugând că weekendul trecut a fost „sfânt pentru multe credințe”. Idem, cu ocazia atacului din Noua Zeelandă, Hillary menționase clar că i „se rupe sufletul” pentru comunitatea musulmană universală. O analiză mai aprofundată asupra dublului-standard folosit de democrații americani în privința atacurilor din Noua Zeelandă, respectiv Sri Lanka, aici.
Jean Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, a scris că își oferă condoleanțele pentru „familiile victimelor care s-au adunat să se închine pașnic și care au venit să viziteze această țară frumoasă”.
Prim Vice-Președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, nu a spus nici unde erau, nici ce făceau victimele și nici cu ce ocazie erau acolo. „O zi care simbolizează pacea, reconcilierea și renașterea este marcată de atrocitățile terorii din Sri Lanka. Gândurile mele sunt cu victimele și cei dragi. Ura nu va învinge”, a notat el.
Cancelarul german, Angela Merkel i-a transmis condoleanțe președintelui din Sri Lanka pentru „atacurile împotriva hotelurilor și bisericilor”. Ea a spus totuși că este vorba despre „oameni care s-au strâns să sărbătorească Paștele”.
Liderul francez, Emmanuel Macron, a deplâns și el atacurile asupra „bisericilor și hotelurilor din Sri Lanka”, menționând că gândurile sale se află „alături de apropiații victimelor din aceasă Duminică a Paștilor”.
Martin Schulz, candidat pentru Președinția Comisiei Europene, le-a transmis rudelor victimelor atentatului din Sri Lanka „să nu se lase infectați de această ură brutală”. Nici el, nici premierul britanic Theresa May, nu au menționat identitatea victimelor.
Singurul lider european care a făcut notă discordantă a fost liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, care a afirmat că este „oripilat de atacurile lașe asupra bisericilor creștine și hotelurilor cu ocazia Paștelui. Trebuie să stăm uniți împotriva urii și a intoleranței religioase. Protecția minorităților creștine trebuie să devină o prioritate mai mare”.
De peste Ocean, premierul Canadei, Justin Trudeau, a condamnat și el „atacurile atroce împotriva hotelurilor și creștinilor aflați la rugăciune în biserici”.
Președintele României, Klaus Iohannis a spus că victimele sunt „oameni nevinovați din #srilanka în Duminica Paștelui. Condoleanțele mele tuturor celor afectați. Trebuie să susținem libertatea religiei și a credinței”
În schimb, premierul Dăncilă nu s-a ferit să spună cine sunt victimele: „Condamn cu fermitate atentatele și atacurile sângeroase comise împotriva comunității creștine din Sri Lanka. Sărbătoarea Sfântă a Paștelui catolic a fost umbrită de această veste cutremurătoare. Sunt alături de poporul din Sri Lanka, de familiile îndoliate și le doresc însănătoșire grabnică victimelor aflate în suferință”.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Israelul vrea să-L interzică pe Iisus. Cei care propovăduiesc Evanghelia ar putea fi trimiși la închisoare

Xi: “Acum au loc schimbări cum nu au mai fost în ultimii o sută de ani”

Ciurucizarea Lumii și Marea Resetare: Cum am ajuns să fim stăpâniți de Mediocritate

Seymour Hersh aruncă o nouă bombă: După sabotarea Nord Stream, CIA a lansat Operațiunea "Acoperirea"

SATANCON: Cea mai mare Adunare Satanistă din istorie este cu Mască și Vaccinare obligatorie

“Îngerul milostiv” sau Războiul atomic discret împotriva sârbilor. Cele 15 tone de uraniu sărăcit aruncate peste poporul sârb au lăsat în urmă moarte, leucemii și cancere. Dușan Baiski EXCLUSIV pentru ACTIVENEWS
Recomandările noastre

Apelul lui Liiceanu, Șora și Patapievici pentru “violență contra violență” în Iugoslavia și susținerea lui Andrei Pleșu și Zoe Petre pentru bombardarea poporului sârb de Sfintele Paști 1999 - “un act de civilizație”. ISTORIA NU SE PRESCRIE

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)