Pe fondul crizei refugiaților, premierul litunianian anunță că  nu este de acord să le construiască imigranților musulmani o moschee.
 
Lituania, țară care ar urma să primească peste 1.500 de refugiați, nu va construi o moschee. O spun pe acceași voce primarul orașului Villnius și premierul acestui țări.

Primarul orașului Vilnius, Remigijus Simasius, nu vrea să audă de construcția unei moschei pentru eventualii refugiați musulmani care vor ajunge în Lituania, ca urmare a deciziei Bruxelles-ului privind cotele de refugiați, scrie portalul de știri Delfi. "Sunt două moschei deja în Lituania și niciuna din ele nu e în Vilnius. Și nu avem intenția să schimbăm acest lucru. Nu vom construi nimic de acest fel, Vilnius-ul are multe alte probleme”, a spus edilul, membru al partidului Mișcarea Liberală, de centru-dreapta.

Declarațiile sale sunt susținute și de premierul Lituaniei,  Аlgirdas Butkevicius,  care crede că se pot amenaja lăcașuri de cult ad-hoc și că nu este nevoie să se înalțe o clădire specială.
 
Muftiul comunității musulmane din aceasta Lituania are însă altă părere. El a făcut apel la bunăvoința autorităților de la Vilnius, afirmând că va fi nevoie de o moschee pentru miile de credincioși din Lituania. "Nu e normal ca ritualurile să se țină într-un apartament, ca acum”, a spus muftiul.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.