ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Acordul identificat luni conține "o larga paletă de reforme prin intermediul cărora, cred, Grecia are șansa de a reveni pe drumul creșterii", a declarat cancelarul Angela Merkel. Dar "drumul va fi lung și, dacă luăm în calcul negocierile din această noapte, dificil".

Liderul Germaniei a mai spus că "Grecia trebuie să adopte textul înțelegerii până miercuri.Trebuie să avem răbdare. Încrederea a fost zdrunciantă, recent. Trebuie să mergem pas cu pas în ceea ce-o privește pe Grecia. Încrederea trebuie restabilită. Grecia are răspunderea pentru implementarea deciziilor".

După peste 15 ore de negocieri, liderii zonei Euro au ajuns la un acord pentru salvarea Greciei, țara urmând să rămână în zona euro.


Vestea a fost anunțată de premierul Belgiei, pe twitter și a fost confirmată de Donald Tusk, președintele Consiliului European.

'Summitul zonei euro a ajuns în unanimitate la un acord. Totul este pregătit pentru activarea Mecanismului European de Stabilitate (ESM) pentru Grecia, cu reforme serioase și sprijin financiar', a scris Tusk pe contul său de Twitter