Polonia nu ar trebui să adere la zona euro până nu atinge un nivel al dezvoltării economice similar cu cel al Germaniei, afirmă Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservqator Lege și Justiție (PiS), aflat la putere la Varșovia, informează EUObserver.
 
„Toate partidele trebuie să garanteze că moneda euro nu va fi introdusă în Polonia până ce nu atingem nivelul de creștere economică al Occidentului. Principalul punct de referință este Germania", a declarat Jaroslaw Kaczynski în cursul unei conferințe a formațiunii pe care o conduce.
 
Aceeași poziție a exprimat recent și Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, care a spus că un astfel de demers „nu este în interesul țării”.

Partidul Lege și Justiție s-a manifestat deseori, în favoarea exercitării suveranității naționale a statelor membre ale UE, în detrimentul tendințelor de comportament suprastatal al organizației.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.