ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polonia nu ar trebui să adere la zona euro până nu atinge un nivel al dezvoltării economice similar cu cel al Germaniei, afirmă Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservqator Lege și Justiție (PiS), aflat la putere la Varșovia, informează EUObserver.
 
„Toate partidele trebuie să garanteze că moneda euro nu va fi introdusă în Polonia până ce nu atingem nivelul de creștere economică al Occidentului. Principalul punct de referință este Germania", a declarat Jaroslaw Kaczynski în cursul unei conferințe a formațiunii pe care o conduce.
 
Aceeași poziție a exprimat recent și Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, care a spus că un astfel de demers „nu este în interesul țării”.

Partidul Lege și Justiție s-a manifestat deseori, în favoarea exercitării suveranității naționale a statelor membre ale UE, în detrimentul tendințelor de comportament suprastatal al organizației.