ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul organizaţiei Statul Islamic (SI) în Afganistan şi Pakistan, Hafiz Saeed Khan, a fost ucis într-un atac cu un avion american fără pilot în estul Afganistanului, informează AFP, citând autoritățile afgane. 

Potrivit serviciilor afgane de informaţii, Hafiz Saeed a fost ucis vineri, în timp ce "participa la o reuniune cu alte cadre" SI. Moartea lui Saeed a fost confirmată și de doi comandanţi afiliaţi grupării Statul Islamic. Ei au afirmat că trupul lui Hafiz Saeed "a fost îngropat într-un loc ţinut secret", imediat după atac.

Potrivit serviciilor afgane de spionaj, în total, "30 de lideri din cadrul Daech (acronimul arab al SI)" au fost ucişi în atacul aerian.

Hafiz Saeed a fost numit în ianuarie, de către conducerea reţelei extremiste, la conducerea SI în "provincia Khorasan", o regiune care înglobează atât Afganistanul şi Pakistanul, cât şi unele zone din ţări limitrofe.