ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecenia, a exprimat critici la adresa conducerii armatei ruse, care s-a retras în fața contra-ofensivei ucrainene din regiunea Harkov.

 „Conducerea armatei a făcut greșeli. Sper că vor trage concluziile necesare”,  a scris Kadîrov pe contul său de Telegram, citat de Russia Today.

Și a avertizat:

„Dacă azi sau mâine nu se fac nici un fel de schimbări de strategie, voi fi obligat să stau de vorbă cu conducerea Ministerului Apărării și cu conducerea țării, să le explic care este adevărata situație din teren. Este o situație foarte interesantă. Este uimitoare, aș zice.”

Liderul cecen nu a explicat ce este atât de uimitor în situația de pe teren.

Într-un mesaj video dat publicității sâmbătă, Volodimir Zelenski a afirmat:

„Până în prezent, în cadrul operațiunilor energice lansate la începutul lui septembrie, au fost eliberați circa 2000 de kilometri (pătrați) din teritoriul nostru.”

Duminică seara, orașul Harkov și alte câteva localități din regiunea cu același nume au rămas în beznă, ca urmare a unui atac cu rachete al Rusiei care a vizat infrastructura civilă, a declarat regimul de la Kiev.

Rusia nici nu a confirmat, nici nu a infirmat atacul.

Nu este deci clar dacă aceasta reprezintă „schimbarea de strategie” cerută de Kadîrov.