ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliţia egipteană din Cairo a ucis liderul unei celule regionale a Statului Islamic, au declarat pentru AFP surse din cadrul Ministerul Egiptean de Interne.

Ashraf Ali al-Gharably a fost ucis într-un schimb de focuri cu forţele de poliţie într-un cartier din nord-estul oraşului Cairo, el-Marg. Poliţia l-a reperat pe al-Gharably în timp ce se deplasa într-un vehicul şi-l împuşcat după ce acesta s-a opus arestării.

Figură proeminentă în cadrul ISIS, Ashraf Ali al-Gharably făcea parte din grupul Ansar al-Bait Maqdis, activ în regiunea Peninsulei Sinai. De altfel, Ansar al-Bait Maqdis a revendicat doborârea avionului civil rus, care s-a prăbuşit fără supravieţuitori pe 31 octombrie. La bord se aflau 224 de persoane.

Ashraf Ali al-Gharably a fost considerat de către autorităţile egiptene ca fiind unul dintre cei mai periculoşi criminali din ţară. Se crede că el a organizat şi a condus personal de mai multe atacuri îndreptate împotriva unor înalţi demnitari egipteni, inclusiv asasinarea lui Mohamed Al-Saied, un fost ministru de interne, în 2013, şi bombardarea în această vară a consulatului italian din Cairo.