ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul jihadist algerian Mokhtar Belmokhtar, afiliat organizației Al Qaida, a fost ucis într-un bombardament american în Libia.

 

"Avioane americane au desfășurat o operațiune care s-a soldat cu moartea lui Mokhtar Belmokhtar și a unui grup de libieni care aparțineau unei organizații teroriste din estul Libiei", a informat guvernul interimar într-un comunicat dat publicității pe pagina sa de Facebook. Lovitura aeriană a avut loc "după consultări cu guvernul interimat libian", a subliniat comunicatul.

Cu câteva ore mai devreme, la Washington, Pentagonul a anunțat că armata americană a desfășurat lovituri în cursul nopții de sâmbătă spre duminică asupra unei ținte "teroriste legată de Al Qaida" în Libia.

Libia este cufundată în haos după prăbușirea, în 2011, a regimului Muammar Gaddafi și milițiile fac aici legea. Fajr Libya a cucerit, în 2014, Tripoli, forțând guvernul recunoscut de comunitatea internațională, precum și parlamentul, să se exileze la Tobruk, în estul țării.