ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Când vine vorba de migranți, este un fel de ocupație civilizațională a lumii creștine, și nu o poveste umană, a declarat Milorad Dodici, liderul sârbilor bosniaci în președinția tripartită a Bosniei-Herțegovina.

„Bosnia-Herțegovina se poate apăra de refugiați doar prin schimbarea politicii sale. Trebuie să ne gândim înainte la această problemă, nu atunci când ne confruntăm cu ea. Nu dorim o frontieră pe râul Drina, există modalități mai inteligente de a aborda această problemă. Putem vedea ce putem face în continuare, în cooperare cu Serbia. Aceasta nu este o poveste", a declarat Dodici, membru al președinției BiH, citat de B92.net.

El susține că Bosnia-Herțegovina s-a oferit să servească drept „parcare pentru refugiați”, iar Europa o va finanța.

Zilele trecute, Dodici a scris guvernului grec exprimându-și recunoștința pentru modul în care ține piept valului de migranți.

„Protejând granițele Greciei, ați apărat nu numai granițele Uniunii Europene, ci ale Balcanilor”, a scris el. „Migrația ilegală aduce o serie de provocări umanitare și de securitate și numai printr-o acțiune decisivă comună putem răspunde în mod adecvat”, spune Dodici.

Bosnia-Herzegovina este una dintre țările din Balcani care s-a luptat să facă față celor aproximativ 24.000 de migranți și refugiați care au intrat pe teritoriul său în 2019.  „Bosnia-Herțegovina nu poate găzdui noi migranți, deoarece există deja între șase și șapte mii de migranți pe teritoriul său, iar capacitatea sa este mai mică de jumătate", a declarat zilele trecute ministrul securității bosniace, Fahrudin Radoncici.

În timpul crizei migranților din anii 2015-2016, peste un milion de refugiați au traversat Serbia, dar și alte state vecine, mergând pe ruta balcanică spre țările din vestul Europei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews