ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca reacție la numărul mare de morți (58) de palestinieni uciși și cei peste 1000 de răniți, luni, de forțele israeliene în Gaza, în ziua în care SUA și-au mutat ambasada la Ierusalim, Liga Arabă se va reuni de urgență, joi, la Cairo. Reuniunea va analiza „agresiunea israeliană împotriva poporului palestinian”, a anunțat organizatia, conform agenției turce Anadolu.

Miercuri, delegații permanenți ai Ligii Arabe urmează să participe la o reuniune de urgență pentru a discuta despre inițiativa Statelor Unite, descrisă de secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, drept „o încălcare clară a dreptului internațional”.

Organizată la solicitarea Arabiei Saudite, reuniunea de joi de la sediul Ligii Arabe din Cairo vizează „să abordeze agresiunea israeliană împotriva poporului palestinian și să ofere o reacție la decizia ilegală a Statelor Unite de a-și transfera ambasada la Ierusalim”, a declarat secretarul general adjunct al Ligii Arabe, Hossam Zaki.

Ahmed Aboul Gheit a condamnat marți „masacrarea” palestinienilor din Gaza de către Israel. Organizația panarabă a cerut Curții Penale Internaționale (ICC) să înceapă o investigație. „Este rușinos să vedem țări care participă alături de SUA și de Israel la celebrarea mutării ambasadei americane în Ierusalimul ocupat prin încălcarea clară și gravă a reglementărilor internaționale, inclusiv a rezoluțiilor Consiliului de Securitate ONU”, a declarat Abul Gheit.
De la declanșarea protestelor palestinienilor de la frontiera cu Gaza,  la 30 martie, peste 100 de demonstranți palestinieni au fost uciși de armata israeliană.

Săptămâna trecută, guvernul israelian a declarat că protestele de la frontieră au constituit o „stare de război” în care dreptul umanitar internațional nu se aplică.