ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Liga Nord a promis că, dacă va câștiga alegerile de luna viitoare, va face deportări masive ale imigranților, ca parte dintr-o reformă radicală a politicilor privind migrația din Italia.

Partidul condus de Matteo Salvini propune și ca tribunalele care vor analiza cererile de azil pentru refugiați să nu țină cont de circumstanțele în care a ajuns în Italia imigrantul al cărui caz este judecat.

Liga Nord a promis că, dacă vor fi aleși, vor începe un program pentru a trimite aproximativ 400.00 de imigranți înapoi în țările lor de origine, printre care Nigeria, Tunisia sau Maroc.

Promisiunile Lega, așa cum mai este cunoscută Liga Nord, ar putea schimba drastic politicile interne și externe ale Italiei, în cazul în care coaliția sa, formată împreună cu Forza Italia și Frații Italiei, ar câștiga alegerile. Coaliția, care este condusă de fostul prim-ministru Silvio Berlusconi, este pe primul loc în sondajele de opinie, cu 37% din voturi. Se presupune că Forza Italia va fi partidul care va avea cea mai mare putere dintre cele aflate în coaliție. Dacă ar câștiga o majoritate absolută, Berlusconi ar putea alege viitorul prim-ministru, el nefiind eligibil.

O altă măsură anunțată de Silvio Berlusconi se referă la anularea legii privind parteneriatele între persoanele de același sex.