ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina a fost criticata joi după ce a introdus interdicții de intrare pe teritoriul său pentru numeroși jurnaliști, printre care trei de la BBC. Este vorba despre un set nou de sancțiuni la adresa celor implicate, Kiev-ului, în anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea și în conflictul din Donețk, relatează Agerpres, citând France Presse. Vizați sunt jurnaliști occidentali, în special de la BBC, fostul premier italian Silvio Berlusconi, și actorul francez Gerard Depardieu.

Decretul, semnat de președintele Poroșenko miercuri impune sancțiuni impotriva a circa 400 de persoane și 90 de organizații si companii. Pe listă figurează jurnalști ruși de la agențiile de presă oficiale ale Kremlinului, dar și ziariști din Marea Britanie, Spania, Israel, Germania, Elveția sau Polonia.
 
De asemenea, sunt incluse figuri marcante din Rusia, precum ministrul Apararii Serghei Soigu sau presedintele Ceceniei, Ramzan Kadarov. 
 
Pe lista celor cărora li s-a interzis accesul în Ucraina pentru că reprezintă "o amenințare, actuală sau potențială, la adresa intereselor naționale, securității naționale și integrității teritoriale” figurează numele corespondentului BBC la Moscova, Steve Rosenberg, al producătorului Emma Wells și al cameramanului BBC Anton Chicerov.
 
Au fost sanctionati si doi jurnalisti spanioli, Antonio Pampliega si Angel Sastre, dati disparuti in Siria inca din luna iulie. Niciun român nu apare pe listă, în schimb sunt 4 moldoveni, potrivit ProTV Chisinau: