ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu 2018, părinții din Lituania pot aplica pentru a primi ajutor guvernamental pentru fiecare copil minor, informează The News.

Fiecare copil minor va primi un ajutor lunar de 30 de euro, în timp ce familiile cu venituri mici și cele cu mai mult de trei copii vor prim 58,5 euro.

„Luăm exemplul Poloniei, unde programul 500+ funcționează bine”, a spus Tomas Tomilinas, vicepreședintele partidului Fermierilor și a Uniunii Verzilor, din Lituania.

Inițiativa i-a aparținut grupului parlamentar al minorității poloneze, care deține șase mandate în Parlamentul Lituaniei. Cu toate acestea, reprezentații grupării susțin că partidul de guvernământ a prevăzut o sumă prea mică pentru fiecare copil.

Wanda Krawczonok, parlamenatar din partea partidului minorității poloneze, a spus că alocația ar trebui să fie în același quantum ca în Polonia, respectiv 120 de euro pe lună, de copil.

Răspunsul Executivului a fost că va crește anual alocația, astfel încât în 2020 să ajungă la 100 de euro pentru fiecare copil, precizează sursa citată.

În aprilie 2016, Guvernul conservator al Poloniei a inaugurat programul 500+, prin care fiecare copil din familiile cu venituri mici și pentru fiecare al doilea copil din celelalte familii, primește de la stat 500 de zloți pe lună.

Partidul de Guvernământ de la Varșovia a afirmat că măsură a redus nivelul sărăciei la jumătate și aproape a eradicat sărăcia la copii. De asemenea, un efect al acestei măsuri a fost o creștere a ratei demografice.