ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul familiei Ruth și Marius Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de către autoritățile norvegiene prin sistemul „Barnevernet” nu este  unic. Victime ale abuzurilor comise de autoritățile norvegiene au căzut și alte familii europene.

 Un post important de televiziune din Lituania acuza în 2015 că răpirea copiilor este o politică de stat în Norvegia. Potrivit  canalului de știri LNK, Norvegia ar avea cea mai mare rată de căsătorii între rude, iar statul încearcă îmbunătățirea materialului genetic, prin răpirea copiilor unor străini și naturalizarea lor. 
Rusia și Cehia au protestat, de asemenea, în cursul anului trecut, pentru că Barnevernet ar fi luat copiii unor emigranți, pe motive discutabile, conform dcnews.ro.

Serviciul de protecție a copilului, Barnevernet, ar urmări copii lituanienilor, așa cum companiile comerciale își caută marfa, susține realizatoarea show-ului ”An Hour with Ruta”, citată de Daily Mail. Postul TV din Lituania ar fi obținut o declarație a unui funcționar din cadrul Barnevernet care a confirmat că a fost introdusă o astfel de politică, după ce a crescut îngrijorător rata copiilor născuți cu malformații, scrie Daily Mail.

În cursul anului 2014, lituanianca Gražina Leščinskiene s-a plâns în presa din țara de origine că Protecția Copilului din Norvegia i-a ”luat” fiul,  Gabrieliaus. Gražina Leščinskiene spune că acuzația oficială a fost de ”comportament sexualizant”, după ce s-a constatat că micuțul mergea des la toaletă și își mirosea mâinile.

Ambasada Norvegiei în Lituania a demarat o campanie de PR, pentru a îmbunătăți imaginea statului nordic, afectată în Lituania din cauza ”răpirilor de copii”, scrie Daily Mail.