ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Localnicii insulei Hawaii, al 50-lea stat american, aflat în Oceanul Pacific, au fost sfătuiți să se pregătească pentru un eventual atac nuclear, în urma escaladării tensiunilor cu statul nord-coreean, informează The Independent.
Autoritățile statale au sfătuiți să se pregătească pentru un atac nuclear nord-coreean ca și cum ar face față unui tsunami sau uragan, potrivit Mediafax.

Gene Ward, un reprezentant al statului, a declarat că nu dorește ”să alarmeze populația, dar vrea ca oamenii să fie pregătiți”.

Pregătirile pentru tsunami și uragane reprezintă un lucru comun pentru localnicii insulei.
 
În luna noiembrie, statul va începe testarea unui sistem sonor de avertizare.

În Hawaii nu există însă adăposturi nucleare publice.
 
Hawaii este al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii care este localizat în arhipelagul insulelor Hawaii în Oceanul Pacific. Admis în Uniune la 21 august 1959, ca al 50-lea stat al acesteia, Hawaii se găsește geografic la 3.700 km depărtare de Statele Unite continentale. Populația totală a statului în 2010 era de 1,3 milioane de persoane