ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Auto-vătămarea, tentativa de sinucidere și tulburările de alimentație sunt în creștere în urma închiderii copiilor acasă, relevă un studiu britanic, conform BBC.

Pandemia a avut un impact profund asupra copiilor, care ajung la Urgență, în număr tot mai mare și cu vârste tot mai mici, după tentative de auto-vătămare sau supradoze, scrie Dr. John Wright de la Bradford Royal Infirmary.

Consecințele pandemiei de Covid-19 asupra sănătății, viața și rutina lor zilnică au fost răsturnate, susține expertul.

Din sondajele și interviurile efectuate pentru studiul Born in Bradford, reiese că mulți copii sunt tot mai neliniștiți, izolați și plictisiți și vedem vârful acestui aisberg de sănătate mintală în spitale.

Copiii aflați în criză de sănătate mintală obișnuiau să fie aduși la A&E de două ori pe săptămână. Din vară a fost mai mult ca o dată sau de două ori pe zi. Copii cu vărsta și de 8 ani s-au mutilat, au luat supradoze sau au încercat să se asfixieze.

„Lockdown-ul exacerbează masiv orice problemă de sănătate mintală preexistentă - frici, anxietăți, sentimente de deconectare și izolare ”, spune consultantul A&E Dave Greenhorn.

De asemenea, datele NHS arată o creștere a numărului de copii tratați pentru tulburări alimentare. Dr. Agnes Ayton, președinta facultății de tulburări de alimentație de la Colegiul Regal de Psihiatri, a declarat: „Această boală mortală a explodat, deoarece oamenii și-au pierdut multe dintre rețelele de sprijin și accesul la serviciile comunitare, ca urmare a Covid-19 și a închiderii”.

Între timp, Anne Longfield, expert în sănătate mintală a copiilor a avertizat că serviciile specializate din Anglia nu au capacitatea de a face față impactului pandemiei asupra copiilor. Iar în spatele fiecărei statistici sunt părinții devastați îngrijorați de modul în care își pot proteja cel mai bine copiii și temându-se de consecințele eșecului.
 
Un nou studiu realizat de experți de la Universitatea Stanford susține că restricțiile severe de lockdown, cum ar fi izolarea la domiciliu și închiderea afacerilor, nu au prezentat „beneficii clare și semnificative” în prevenirea răspândirii COVID-19. Ba chiar pot crește infectările. Anul trecut, în octombrie, 10.000 de oameni de știință și medici, de la universități de top precum Oxford, Stanford și Harvard, au semnat o petiție împotriva măsurilor de lockdown, cerând ca cei care nu fac parte din categoria de risc să-și poată continua viața în mod normal.  Mai mult, ei spun că regulile de blocare a țărilor, atât în ​​SUA, cât și în Marea Britanie cauzează „daune ireparabile”.