ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Londra a votat pentru un primar musulman pentru următorii patru ani. Laburistul Sadiq Khan, fiul unei familii de origine pakistaneză, conduce detașat după numărarea rezultatelor din toate cele 14 districte ale capitalei britanice. Conform BBC, el ar fi primit 44,2% dintre voturi. Principalul său contracandidat, conservatorul Zac Goldsmith, ar fi obținut doar 35%.

Conform sistemului electoral din Anglia, la alegerile pentru primării, cetățenii merg o singură dată la urme și atunci completează două opțiuni. Prima dintre ele este echivalentul primului tur. Dacă după numărarea buletinelor nici un candidat nu a reușit să obțină 50% + 1 din voturi, se ajunge la a doua obțiune, care desemnează câștigătorul.

Cu aproape 45% în „primul tur”, Sadiq Khan poate fi sigur de alegerea sa în funcția de primar al Londrei, potrivit digi24.ro. Avocatul, vârstă de 45 de ani, este de religie musulmană și urmează să-l înlocuiască pe Boris Jonhson, care a ocupat fotoliul de primar al Londrei în ultimii 8 ani.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews