ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statisticile poliţiei londoneze arată că violenţele împotriva musulmanilor au crescut cu 70% într-un singur an, datele din ultimele 12 luni până în iulie 2015 indicând că au existat 816 acte violente împotriva musulmanilor comparativ cu 478 câte s-au înregistrat în perioada 2013-2014, informează BBC.

Organizaţia Tell MAMA, ce monitorizează atacurile împotriva musulmanilor, susţine că femeile sunt principalele ţinte ale violenţelor. Mai mult, grupul spune că femeile ce poartă un văl pe faţă  sau doar capul acoperit au devenit victimele unor "incidente mai agresive".

Cea mai mai mare creştere a fost înregistrată în Merton, în sud-vestul Londrei. În această zonă, în anul iulie 2013 - iulie 2014, au avut loc opt incident, comparativ cu perioada iulie 2014-iulie 2015, când s-a ajuns la 29 incidente,creşterea fiind de 263%.

Cartierul cu numărul cel mai mare de incidente în perioada iulie 2014 - iulie 2015 a fost Westminster, unde au avut loc 54 de violenţe împotriva musulmanilor, potrivit datelor furnizate de Scotland Yard.

Organizaţia Tell MAMA spune că 60% dintre victimele atacurilor sunt femei

"Am ajuns la concluzia că femeile musulmane ce poartă vălul pe faţă sau capul acoperit sunt mai vizibile pe stradă şi devin astfel ţinte sigure ale atacurilor", a declarat Fiyaz Mughal, directorul organizaţiei.

Aceasta a mai adăugat că victimele evită să contacteze poliţia pentru că se tem că situaţia se va înrăutăţi pentru ele.

"Există mai multe motive pentru care femeile musulmane devin ţinte mai des decât bărbaţii. Îmbrăcămintea specifică indică imediat că sunt musulmani. Apoi, acestea sunt de regulă singure pe stradă, doar cu copii şi este mult mai uşor să ataci o femeie cu copii pe stradă decât este să ataci un bărbat", a explicat şeful poliţiei londoneze Mak Christy.

Joni Clark, convertită la islamism şi mamă a doi copii, a fost nevoită să se mute din cartierul Penge, din sud-estul Londrei, în cartierulvWhitechapel, din estul Londrei, după ce a fost victima mai multor acte violente.

"Eram abuzată zilnic. Aceste atacuri îmi afectau copii şi îmi era frică pentru siguranţa lor, motiv pentru care am decis să mă mut", a spus Joni.