ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie amenință cu expulzarea cetățenilor din țări ale Uniunii Europene în cazul în care aceștia nu reușesc să aplice la timp pentru un nou statut de imigrant după Brexit și va acorda clemență doar în circumstanțe excepționale, potrivit unor surse informate pe această temă, relatează Reuters, informează Agerpres.

Guvernul a avut a elaborat o listă restrânsă de excepții, cum ar fi persoane cu incapacitate fizică sau mintală sau copii ai căror părinți nu reușesc să aplice în numele lor, au menționat sursele citate, susțin directive citate de presa britanică.

Guvernul britanic introduce cele mai stricte măsuri de control la frontieră impuse în Marea Britanie în ultimele decenii, punând capăt priorității acordate migranților din țări ale UE față de cei din alte țări. Majoritatea cetățenilor UE vor avea nevoie de o formă de permisiune prealabilă din partea guvernului pentru a rămâne în Marea Britanie.

Guvernul a fost adesea acuzat că nu a reușit să stabilească cine locuiește în Marea Britanie legal sau ilegal.  Potrivit unor cifre guvernamentale, puțin peste jumătate din 3,5 milioane de cetățeni ai Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie au primit noul statut juridic înainte de termenul limită 31 decembrie 2020.

Avocații specializați pe imigrație au afirmat că au fost invitați la Ministerul de Interne acum câteva luni pentru a citi liniile directoare ale proiectului guvernului pentru imigrație, care avea o secțiune despre situația cetățenilor din UE care nu aplică la timp pentru noul statut. 
 
La 12 decembrie se organizează alegeri generale și dacă guvernul conservator pierde, propunerile ar putea fi schimbate, notează Reuters.