ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie a blocat vineri o decizie care ar permite crearea primului Cartier general militar al Uniunii Europene, cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare britanice și de inițierea negocierilor pe tema Brexit, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

„Britanicii au blocat concluziile care urmau să fie adoptate de miniștrii de Externe și ai Apărării din statele membre UE„, a declarat un diplomat european, scrie Mediafax.

„Încercăm să ajungem la un compromis cu prietenii noștri britanici care să permită adoptarea deciziei juridice pentru constituirea acestui Cartier general militar", a explicat un alt diplomat european.

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a anunțat în martie un acord de principiu pentru înființarea unui Cartier general militar al Uniunii Europene.