ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie, atitudine discriminatorie față de creștini. 

În timp ce lasă porțile deschise pentru musulmani, Londra trântește ușa-n nas creștinilor. Londra a refuzat să acorde viză de intrare unor arhiepiscopi din Siria și Irak, tari în care organizația jhadistă Statul Islamic supune comunitățile creștine la cele mai cumplite persecuții și crime, și care urmau să ia parte la un eveniment religios în capitala Marii Britanii.
 
Arhiepiscopul de Mosul, Nicodim Sharaf, și cel din Valea Ninive, 
Timothius Shamani, cel de Homs și Hama, din Siria, Selwanos Alnemeh, au fost obligați să renunțe la participarea la ceremonia  la care fuseseră invitați chiar de Prințul Charles. Era vorba de ceremonia de consacrare a catderalei dedicate Sfântului Toma, prima Biserica ortodoxă siriacă din Londra. Un eveniment pe care prințul Charles l-a numit "un semn de încurajare profundă intr-un moment în care membrii Bisericii Ortodoxe Siriace din Siria trec prin cele mai grave suferințe", trimitere directă la persecuțiile anti-creștine din regiunile stăpânite de jihadiștii ISIS.

Potrivit presei britanice, înalții prelați nu au primit aprobare de intrare pe motiv că Londra nu poate face concesii în privința regimului vizelor aplicat cetățenilor din Siria. Concret, celor trei arhiepiscopi li s-a refuzat intrarea pe teritorul Marii Britanii pe considerentul că nu au prezentat dovada că au suficienți bani pentru a se întreține și că există pericolul ca ei să nu mai plece.
 
Barnab Parsons, reprezentantul unei asociații umanitare care îi ajută pe creștinii persecutați, s-a declarat revoltat de măsura restrictivă a autorităților engleze, amintind că arhiepiscopul de Mosul, unul dintre cei invitați, a fost ultimul creștin care a părăsit orașul Mosul, în iulie 2014, după ce orașul a căzut în mâinile jihadiștilor ISIS.

"Este incredibil că acestor creștini persecutați, care vin din inima creștinismului, li se spune că nu pot intra în Marea Britanie, în condițiile în care această țară îi primește cu brațele deschise pe musulmanii care persecută creștini", a concluzionat Parsons.