Marea Britanie, atitudine discriminatorie față de creștini. 

În timp ce lasă porțile deschise pentru musulmani, Londra trântește ușa-n nas creștinilor. Londra a refuzat să acorde viză de intrare unor arhiepiscopi din Siria și Irak, tari în care organizația jhadistă Statul Islamic supune comunitățile creștine la cele mai cumplite persecuții și crime, și care urmau să ia parte la un eveniment religios în capitala Marii Britanii.
 
Arhiepiscopul de Mosul, Nicodim Sharaf, și cel din Valea Ninive, 
Timothius Shamani, cel de Homs și Hama, din Siria, Selwanos Alnemeh, au fost obligați să renunțe la participarea la ceremonia  la care fuseseră invitați chiar de Prințul Charles. Era vorba de ceremonia de consacrare a catderalei dedicate Sfântului Toma, prima Biserica ortodoxă siriacă din Londra. Un eveniment pe care prințul Charles l-a numit "un semn de încurajare profundă intr-un moment în care membrii Bisericii Ortodoxe Siriace din Siria trec prin cele mai grave suferințe", trimitere directă la persecuțiile anti-creștine din regiunile stăpânite de jihadiștii ISIS.

Potrivit presei britanice, înalții prelați nu au primit aprobare de intrare pe motiv că Londra nu poate face concesii în privința regimului vizelor aplicat cetățenilor din Siria. Concret, celor trei arhiepiscopi li s-a refuzat intrarea pe teritorul Marii Britanii pe considerentul că nu au prezentat dovada că au suficienți bani pentru a se întreține și că există pericolul ca ei să nu mai plece.
 
Barnab Parsons, reprezentantul unei asociații umanitare care îi ajută pe creștinii persecutați, s-a declarat revoltat de măsura restrictivă a autorităților engleze, amintind că arhiepiscopul de Mosul, unul dintre cei invitați, a fost ultimul creștin care a părăsit orașul Mosul, în iulie 2014, după ce orașul a căzut în mâinile jihadiștilor ISIS.

"Este incredibil că acestor creștini persecutați, care vin din inima creștinismului, li se spune că nu pot intra în Marea Britanie, în condițiile în care această țară îi primește cu brațele deschise pe musulmanii care persecută creștini", a concluzionat Parsons.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews