Chiar în seara învestiturii guvernului italian, o primă polemică s-a declanșat în rândurile sale, o primă fisură în alianța celor două partide populiste venite la putere în peninsulă, Liga și Mișcarea 5 Stele, relatează publicația franceză Le Monde, informează Agerpres.

Noul ministru al familiei, Lorenzo Fontana, membru al Ligii, un apropiat al catolicismului integrist și adversar declarat mariajului homosexual și avorturilor, a afirmat pentru Corriere della Sera: „Familiile homosexuale nu există în legislația italiană”.
 
Sosind vineri seara la Palatul Quirinale, cu fiica în brațe și însoțit de soția sa, ministrul familiei, în vârstă de 38 de ani, a declarat că „familiile sunt cele naturale, unde un copil trebuie să aibă un tată și o mamă”. Și a insistat:„Familia naturală este atacată. Homosexualii vor să ne domine și să ne anihileze poporul".

Ministrul a adăugat că în calitate de catolic, el va întări de asemenea toate organismele care „încearcă să descurajeze femeile să avorteze", argumentând că „avortul este prima cauză a feminicidului în lume".

Italia a adoptat uniunea civilă homosexuală în 2016. După luni de bătălii furtunoase parlamentare, premierul Matteo Renzi este cel care a impus adoptarea legii, așteptată de aproape două decenii de asociațiile homosexuale.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews