ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar în seara învestiturii guvernului italian, o primă polemică s-a declanșat în rândurile sale, o primă fisură în alianța celor două partide populiste venite la putere în peninsulă, Liga și Mișcarea 5 Stele, relatează publicația franceză Le Monde, informează Agerpres.

Noul ministru al familiei, Lorenzo Fontana, membru al Ligii, un apropiat al catolicismului integrist și adversar declarat mariajului homosexual și avorturilor, a afirmat pentru Corriere della Sera: „Familiile homosexuale nu există în legislația italiană”.
 
Sosind vineri seara la Palatul Quirinale, cu fiica în brațe și însoțit de soția sa, ministrul familiei, în vârstă de 38 de ani, a declarat că „familiile sunt cele naturale, unde un copil trebuie să aibă un tată și o mamă”. Și a insistat:„Familia naturală este atacată. Homosexualii vor să ne domine și să ne anihileze poporul".

Ministrul a adăugat că în calitate de catolic, el va întări de asemenea toate organismele care „încearcă să descurajeze femeile să avorteze", argumentând că „avortul este prima cauză a feminicidului în lume".

Italia a adoptat uniunea civilă homosexuală în 2016. După luni de bătălii furtunoase parlamentare, premierul Matteo Renzi este cel care a impus adoptarea legii, așteptată de aproape două decenii de asociațiile homosexuale.