ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa lui Hillary Clinton și Comitetul Național Democrat (DNC) au contribuit la finanțarea cercetărilor care au alimentat dosarul cu privire la legăturile campaniei electorale a lui Donald Trump cu Rusia, dezvăluie The Washington Post, scrie AFP.

În aprilie 2016, avocatul Marc Elias, care lucra pentru campania lui Hillary Clinton și DNC, a selectat firma Fusion GPS, cu sediul la Washington, pentru a ancheta asupra relațiilor lui Donald Trump cu Rusia, scrie în ediția de marți ziarul.

Plățile față de această societate au continuat până cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie.

Încă dinainte cu acordul cu democrații, Fusion GPS a efectuat cercetări despre Donald Trump la cerea unuia dintre rivalii săi din tabăra republicană în vederea alegerilor primare. Identitatea acestui rival nu este cunoscută însă, potrivit cotidianului.

Fusion GPS a cerut unui judecător federal să respingă o cerere a Comisiei pentru Informații din cadrul Camerei Reprezentanților de acces la conturile sale bancare, argumentând că acest lucru i-ar încălca drepturile constituționale.

Raportul - de 35 de pagini - care conține cercetările respective a fost pregătit de către Christopher Steele, un fost agent MI6 - cintraspionajul britanic - și constituie o piesă centrală în anchete Congresului cu privire la amestectul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Donald Trump a catalogat acest raport drept ”știri false” ("fake news"), o dezinformare.

Controversat, acest raport conține numeroase acuzații compromițătoare la adresa lui Donald Trump, inclusiv cu privire la existența unei înregistrări video cu caracter sexual care implică prostituate ori schimburi de informații timp de aproape un deceniu cu Kremlinul.

Președintele american a scris sâmbătă pe Twitter că Departamentul Justiției și FBI „ar trebui să divulge imediat cine a plătit pentru” realizarea acestui raport, după ce a sugerat că ar putea să fie vorba despre democrați și fără să excludă Rusia și FBI-ul.