Denunțătorul lui Trump și colegii săi din CIA au complotat activ cu democrații din Camera Reprezentaților înainte de a depune o plângere la inspectorul general, scrie The Federalist.


Denunțătorul aflat în centrul eforturilor Democraților de a-l destitui pe Donald Trump s-a coordonat cu reprezentantul Democrat Adam Schiff din California și cu personalul său înainte de a depune plângerea, a dezvăluit New York Times.

Relatarea bombă că denunțătorul și colegii săi din CIA au lucrat în mod activ și exclusiv cu Democrații din Congres înainte de a depune plângerea ridică serioase semne de întrebare dacă reclamantul a respectat procedurile federale care oferă protecție pentru denunțători atunci când îi implică pe angajații din comunitatea de informații din Statele Unite.

„Înainte de a merge în Congres, ofițerul CIA a avut un coleg care a transmis acuzațiile sale unui avocat de rang înalt din agenție. Îngrijorat de cum se va desfășura procedura, ofițerul a contactat un asistent al Comisiei de Informații a Camerei, avertizându-l cu privire la acuzațiile aduse lui Donald Trump”.

New York Times notează că reclamantul anti Trump i-a notificat doar pe democrații din comisie cu privire la acuzații.

„Decizia denunțătorului de a oferi democraților din comisie un avertisment rapid îl va arunca, cu siguranță, și mai mult pe domnul Schiff în centrul controversei”, spune New York Times.

Potrivit legii federale, reclamanții din cadrul comunității de informații sunt obligați să raporteze orice acuzație de infracțiune către Inspectorul General al Comunității de Informații (ICIG) pentru a primi protecții legale pentru dezvăluirile lor. Legea nu prevede niciun fel de protecție angajaților sau contractorilor care ocolesc procesul cerut de lege și care apelează direct la Congres și nu oferă nici căi de a dezvălui informații clasificate Congresului fără ca mai întâi să treacă prin ICIG.

Dacă reclamantul sau un coleg al său transmite informații clasificate lui Schiff sau comisiei sale, persoanele respective ar putea fi supuse răspunderii penale pentru divulgarea ilegală și neautorizată a informațiilor clasificate.

„Angajatul poate contacta direct comisiile de informații după depunerea unei reclamații la inspectorul general, dacă înainte de a face un astfel de contact furnizează directorului, prin inspectorul general, o declarație a denunțului care să notifice că intenționează să contacteze comisiile de informații…și obține acordul și urmează instrucțiunile directorului cu privire la cum să contacteze comisiile în conformitate cu practicile de securitate corespunzătoare”, specifică legea federală ICWPA.

Plângerea completă anti Trump, care a fost declasificată și prezentată public pe 25 septembrie, nu prezintă nicio dovadă de fapte ilegale comise de președinte. În schimb, conține o litanie de acuzații, bârfe și zvonuri, o mare parte dovedindu-se a fi false în comparație cu transcrierea reală a convorbirii telefonice din 25 iulie dintre președintele Trump și președintele ucrainean Volodymr Zelensky.

Comunicarea dintre denunțător și Democrații din Congres înainte de depunerea plângerii ridică, de asemenea, întrebări dacă Schiff și personalul comisiei sale s-au coordonat cu ICIG în privința formelor de informare și de îndrumare care obligă transmiterea de informații originale pentru ca agenția să poată investiga corespunzător acuzațiile.

De asemenea, noile dezvăluiri că Schiff și personalul său s-au coordonat cu denunțătorul anti Trump ignorând legea sugerează, de asemenea, că Schiff nu a fost sincer cu privire la interacțiunile sale cu denunțătorul. Pe 28 august, cu aproape două săptămâni înainte ca ICIG să informeze procedural Congresul cu privire la „îngrijorări urgente”, Schiff a postat online acuzațiile denunțătorului, fără a divulga sursa.

„Schiff știa și a mințit cu privire la asta”, a declarat un asistent GOP. „Inițiativa de destituire are o autenticitate la fel de mare ca și o bancnotă de trei dolari”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews