ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Parlamentul Ungariei a votat proiectul de lege propus de Guvern, care pune capăt recunoașterii legale a oamenilor care se cred de alt gen decât cel afirmat de sexul biologic și care definește sexul exclusiv ca „sexul biologic bazat pe caracteristicile primare și pe cromozomi”. 
 
Conform actului normativ impulsionat de partidul premierului Viktor Orban, Fidesz, în documentele oficiale și în actele de identitate trebuie înregistrat sexul biologic la naștere, iar acesta nu va putea fi modificat niciodată. Așadar, persoanele transsexuale nu vor mai putea obține acte conform identității lor de gen. 
 
Activiștii ideologiei gender critică decizia și spun că „împinge țara spre anii întunecați ai Evului Mediu”.

Noua legislație adoptată cu largă majoritate marți, de Parlamentul de la Budapesta (134 de voturi pentru, 56 de voturi împotrivă), limitează identificarea persoanelor în documentele oficiale doar la sexul înregistrat la naștere, și care este imposibil de acum de modificat pe cale juridică.

Grupurile LGBT și militanții de stânga au reacționat cu indignare față de propunerea guvernului de la Budapesta, care pune capăt unei perioade în care orice persoană își putea alege „genul dorit".Măsura este contestată de mai multe organizații civice și chiar la nivelul UE, o scrisoare semnată de 60 de europarlamentari adresată guvernul din Ungaria afirmând că noua lege duce la "creșterea discriminării, hărțuirii și violențelor, deoarece producerea sau prezentarea documentelor publice i-ar obliga pe transgenderi să-și dezvăluie identitatea originară".

După realegerea sa în 2018, premierul Viktor Orban a lansat o serie inițiative de susținere a valorilor creștine și tradiționale. La începutul acestei luni parlamentul de la Budapesta a respins ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul), estimând că acest document promovează ideologia de gen.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews