ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, se va afla printre candidații pe care țările est-europene Polonia, Ungaria, Republica Cehă și Slovacia - așa-numitul „Grup de la Vișegrad”- îi pot susține pentru a deveni viitorul președinte al Comisiei Europene, a declarat joi Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, relatează agenția Reuters. 

Întrebat într-o conferință de presă dacă guvernul ungar și aliații săi estici îl vor susține pe Barnier pentru funcția de șef al executivului comunitar, Gulyas a răspuns: „El este printre cei pe care noi vom fi în măsură să-i susținem”. 
 
Michel Barnier este negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit și are susținerea Franței pentru a deveni președintele Comisiei Europene, fiind piesa de șah mutată de Macron împotriva Germaniei, care îl susține pe Manfred Weber.

Potrivit AFP, liderii UE vor încerca să se înțeleagă, la summit-ul de joi de la Bruxelles, asupra numelui unei personalități acceptabile pentru Parlamentul European și pentru președinția Comisiei Europene, deoarece niciunul dintre pretendenții aflați în cursă nu întrunește consensul.