ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Bundestagului, Wolfgang Schauble, trece de partea Italiei în disputa sa asupra crizei migranților, în contextul reuniunii de urgență a liderilor UE. Mai mult, trage un semnal de alarmă în privința unei posibile plecări a Italiei din blocul comunitar, scrie evz.ro

Schauble a spus că nici o țară singură nu ar putea suporta criză a migranților, și a cerut Uniunii Europene să reformeze politicile pentru a ajuta Italia.

Mesajul său, diferit de al lui Merkel, este ca o respingere a declarațiilor făcute de Emmanuel Macron, care a afirmat ieri, că nu există "o criză a migranților" în Italia, după o întâlnire cu premierul spaniol Pedro Sanchez la Paris pentru a discuta despre modul de gestionare a noilor migranți care au sosit în Europa - respinși de Italia și Malta și acceptați de Spania.

„Cred că imigrația este una dintre cele mai mari provocări pentru modelul nostru de democrație. Trebuie să găsim soluții mai bune pentru a face față. Imigrația este o provocare esențială pentru Europa și numai dacă stăm împreună putem să o abordăm”, a spus ministrul german.

Schauble a declarat că Italia are nevoie de "solidaritate" și că imigrația este o problemă care trebuie împărțită între toți membrii statelor membre ale UE. Explicând că țări precum Malta și Italia nu pot suporta singuri povara imigrației doar pentru că au trecut cu vederea Marea Mediterană.