ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților din Congresul SUA a votat luni pentru retragerea finanțării publice acordate gigantului federal de servicii de avort Planned Parenthood. Astfel, se interzice, de acum inainte, ca din banii contribuabililor americani să fie finanțate avorturi prin Medicaid.

Avorturile nu vor mai fi decontate din bani publici prin asigurările de sănătate standard oferite de stat pentru cei care nu își permit asigurări private, dar nici pentru anumite categorii de asigurări de sănătate private.

Practic, actul legislativ permanentizează o legislație deja existentă, dar care trebuia reînnoită anual, care își propunea să facă mai transparentă finanțarea serviciilor de avort în SUA, deoarece majoritatea americanilor nu sunt de acord să plătească pentru ele, scrie stiripentruviata.ro.

Actul legislativ mai trebuie aprobat de Senatul SUA, unde majoritari sunt tot republicanii si a căror viziune pro-viață este binecunoscută.

Cea mai mare rețea de servicii de avort din SUA, Planned Parenthood, finanțată din bani publici (circa 500 milioane USD anual), a fost implicată recent într-un mare scandal de trafic ilegal cu organe de copii avortați în al doilea și al treilea trimestru de sarcină.
 
Senatul SUA și Camera Reprezentanților din SUA și-au încheiat de curând anchetele cu privire la această situație, constatând o probabilitate consistentă de încălcare a legii federale prin conspirație criminală, venituri neînregistrate corespunzător, trafic ilegal de organe și presarea sau înșelarea clientelor pentru a-și da consimțământul în acest scop, efectuarea de avorturi ilegale la termene târzii de gestație și chiar uciderea unora din copiii născuți vii în urma acestor proceduri, pentru a nu pierde comenzile de la cumpărătorii de pe piața neagră, cărora firma le dezvăluia în avans date medicale despre pacientele de la care puteau „recolta” copii nenăscuți cu organe cât mai intacte.