ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoarea Colleen Kollar-Kotelly a blocat decizia lui Donald Trump de a interzice recrutarea de militari transgen, refuzând în schimb să se pronunțe asupra suportării tratamentelor medicale ale celor care lucrează deja în armată.

Președintele american a semnat la sfârșitul lui august un document prin care ordona Pentagonului să nu mai recruteze persoane transgen, dar care lăsa la latitudinea Departamentului Apărării să tranșeze cazurile celor deja înrolați.

Într-un text transmis secretarului Apărării, Trump sublinia de asemenea că Pentagonul nu va mai suporta tratamentele medicale ale militarilor transgen care lucrează deja în armată.

Asupra acestui punct, judecătoarea a respins plângerea depusă la începutul lui august împotriva lui Donald Trump și Pentagonului de către opt militari transgen, și anume cinci femei care au dorit să-și păstreze anonimatul - dintre care una este ofițer în Forțele Terestre, pe punctul de a fi trimise în Irak -, un bărbat care a cerut și el anonimatul și doi militari identificați drept Regan Kibby (19 ani) și Dylan Kohere (18 ani).

Toți denunțau incertitudinea viitorului lor, explicând că nu știau dacă își vor păstra postul.

Președinția americană a cerut respingerea pur și simplu a plângerii, argumentând că noua politică de înrolare a persoanelor transgen nu a fost însă implementată.

Însă judecătoarea a apreciat că simpla anunțare a noii politici i-a afectat pe petenți, dintre care unii au simțit, în urma acestui anunț, o diferență clară în modul în care sunt tratatți în cadrul armatei.

Potrivit unor estimări, între 1.320 și 15.000 de persoane transgen servesc în armata americană, din cei 1,3 militari aflați în serviciul activ.