ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a anunțat că nu va permite persoanelor transsexuale să facă parte din armata Statelor Unite, indiferent de postul ocupat, întrucât situația creează tensiuni și necesită costuri medicale considerabile, relatează site-ul agenției Reuters.

„După consultarea cu generalii și experții militari, vă informez că Guvernul Statelor Unite nu va accepta și nu va permite indivizilor transsexuali să facă parte, în orice calitate, din armata SUA. Armata noastră trebuie să se concentreze pe o victorie decisivă și copleșitoare și nu poate fi împovărată de costurile medicale imense și de perturbările pe care le-ar implica prezența transsexualilor în armată", a precizat Trump pe contul de Twitter.
 
Teoria gender afirmă că identitatea socială a individului este diferită de cea dictată de sexul biologic. 
 
Teoria genului este o ideologie care pornește de la înlocuirea sexului biologic al persoanelor cu "genul", adică un fel de "sex social". Practic, "genul" sau "sexul social" se bazează pe o anumite calități psihosociale dobândite, comportamente și relații. În această viziune, omul are libertatea de-a renunța sexul lui biologic și de a-și alege un „sex/gen social”. 

Practic, beneficiarii acestei teorii sunt feministele extremiste și homosexualii, având în vedere că oamenii sunt învățați să experimenteze tot felul de comportamente, în numele "diversității" și "nediscriminării"

În 2016, Pentagonul a dispus anularea unei interdicții privind persoanele transsexuale care lucrează în armata americană, sub administrația președintelui democrat Barack Obama. Potrivit măsurilor dispuse atunci, transsexualii ar fi trebuit să se angajeze de la începutul acestui an, cu condiția să fi fost "stabili" în privința sexului lor timp de 18 luni.

În luna iunie, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a aprobat o amânare de șase luni în permiterea înrolării în armata americană de către transsexuali.

Anul trecut, fostul secretar al Apărării Ash Carter a citat un studiu realizat de grupul de experți din cadrul RAND Corporation, potrivit căruia erau între 2.500 și 7.000 de transsexuali ca membri activi ai serviciilor militare și între 1.500 și 4.000 de persoane în rezervă.

Anunțul lui Donald Trump de miercuri nu a specificat ce se va întâmpla cu persoanele transsexuale care sunt angajate deja în cadrul armatei americane.

Potrivit unor surse din cadrul armatei SUA, se va efectua o evaluare pentru a verifica modul în care sunt tratați transsexualii din armată, dacă sunt discriminați sau dacă au avut probleme disciplinare.