ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia, Iran și Irak au încheiat un acord pentru a putea împărtăși informații în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic (SI), a anunțat duminică o sursă citată de CNN.

Inițiatoarea acordului, Rusia, este îngrijorată că mulți cetățeni ruși s-ar putea înscrie în ISIS, dat fiind faptul că această țară are o numeroasă minoritate musulmană, arată sursa citată. Se pare că la Bagdad se pun bazele unei operațiuni în care forțele ruse, irakiene, iraniene și siriene să se coordoneze.

Acest acord survine în ciuda faptului că Irak-ul este o țară considerată aliată a Statelor Unite, lucru întărit de faptul că în această țară sunt încă staționați militari americani.

Mai mult, Washington-ul și-a manifestat rezervele față de intervenția militară rusă în Siria, contra ISIS, deși și SUA efectuează raiduri aeriene împotriva unor poziții ale teroriștilor din Irak și Siria.

Luni, președintele Barack Obama urmează să se întâlnească cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a discuta despre planurile Moscovei în zonă.