ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Un tribunal din Berlin a suspendat măsura impusă de guvernul local de închidere a barurilor și restaurantelor. Anterior, guvernul local din Berlin impusese închidere obligatorie între ora 23:00 și 6:00 dimineața.Decizia autorităților locale face parte dintr-o serie luată de instanțe în răsturnarea măsurilor impuse de guvern pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Justiția a fost însă de altă părere și a suspendat decizia. "Instrucțiunea de închidere a fost suspendată pentru moment, deoarece instanța consideră că este disproporționată, având în vedere alte măsuri luate pentru combaterea pandemiei", a spus un purtător de cuvânt al instanței administrative din Berlin.
 
Curtea a argumentat că nu există dovezi că barurile și restaurantele care respectă regulile existente privind purtarea măștii și distanțarea socială au contribuit la creșterea ratelor de infecție.Hotărârea a fost un răspuns la acțiunile în justiție depuse de 11 proprietari de restaurante care au contestat închiderea.
 
Mai multe orașe germane, inclusiv centrul financiar Frankfurt, au impus, de asemenea, o închidere timpurie pentru baruri și restaurante, iar statele germane au convenit săptămâna aceasta cu cancelarul Angela Merkel că astfel de măsuri ar trebui să fie automate de îndată ce ratele de infecție din orice zonă depășesc 50 la 100.000 de locuitori într-o săptămână.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews