ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de la Ankara au interzis proiecțiile publice de filme și expozițiile cu tematică lesbiană, gay, bisexuală și transgender (LGBT), invocând sensibilitățile publicului, potrivit biroului guvernatorului capitalei Turciei.

„Începând cu 18 noiembrie 2017, având în vedere sensibilitățile comunității noastre, orice eveniment LGBT... cum ar fi cinema, teatru, discuții, interviuri, expoziții sunt interzise, până la noi ordine, în provincia noastră, în scopul asigurării păcii și securității”, se precizează într-un comunicat din partea biroului guvernatorului.

Miercuri, autoritățile de la Ankara au interzis un festival de film german cu tematică gay, cu doar o zi înainte de data de începere, invocând siguranța publică și riscul de atacuri teroriste, scrie Agerpres.

Două parade gay anuale au fost interzise în Istanbul în ultimii doi ani. Spre deosebire de multe alte țări musulmane, homosexualitatea nu este o infracțiune în Turcia.