ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier al Italiei Silvio Berlusconi a declarat că va renunța la o recentă lege privind parteneriatele între persoanele de același sex, dacă formațiunea pe care o conduce va câștiga alegerile.

Italia a acordat recunoaștere juridică uniunilor între persoanele de același sex în 2016, legiferare susținută de Partidul Democrat (centru-stânga), dar și de unii parlamentari de opoziție din partidul lui Berlusconi, Forza Italia.

„Cred că legea cu privire la uniunile civile este greșită”, a declarat Silvio Berlusconi pentru Radio Lombardia, adăugând totuși că ''renunțarea la lege nu înseamnă în mod obligatoriu revenirea la status quo-ul anterior”.

Berlusconi (81 de ani), un heterosexual convins, a spus cândva că „este mai bine să ai o pasiune pentru fete frumoase decât să fii gay”.

În interviuri acordate în ultima perioadă, fostul premier italian a spus că alianța sa politică dorește un sprijin suplimentar de la stat pentru familiile heterosexuale, aceasta și ca răspuns la rata mică a natalității în Italia.