ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O lege controversată a trecut în Parlamentul landului federal german Bavaria. Actul normativ îi vizează pe migranți și prevede că refugiații care ajung aici vor fi nevoiți să respecte cultura locală "dominantă".

Partidul aflat la guvernare în Bavaria, Uniunea Social Creșină (CSU), susține că noua lege este una pro-integrare, ajutând landul să se descurce cu sutele de mii de refugiați ce sosesc în Germania ca urmare a politicii "ușilor deschise" a cancelarului Angela Merkel, relateaza b1.ro.

"Această lege previne apariția de societăți paralele guvernate de Sharia, coduri religioase sau tradiții tribale, care încearcă să înocuiască legea și valorile noastre", a argumentat ministrul pentru securitate socială din Bavaria, potrivit News Republic.

Principalul contra-argument al opoziției, care nu a fost de acord cu acest act normativ, a fost faptul că în lege nu există nicio încercare  de definere a conceptului de "cultură dominantă".

Legea a trecut la vot cu 95 de parlamentari votând "pentru" și 47 "împotriva", după aproximativ 16 ore de dezbatere în plen. 
Conform sistemului federal din Germania, noua lege se aplică doar în Bavaria și nu afectează celelalte 15 landuri.