ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Supremă a Marii Britanii a anunțat marți că decizia premierului Boris Johnson de prorogare a Parlamentului de la Londra este ilegală, o hotărâre ce reprezintă o înfrângere pentru liderul britanic și oferă mai multe șanse parlamentarilor de a obstrucționa planurile premierului privind Brexit, informează Mediafax.

Cei 11 judecători ai instanței judiciare supreme din această țară aveau de examinat două recursuri diferite: cea a Curții de Apel din Scoția, care a considerat ilegală măsura adoptată de șeful guvernului de la Londra, și cea a Tribunalului Superior din Londra, care a considerat că respectiva chestiune este de competența politicului.
 
La puțin timp după acest anunț, liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, i-a cerut premierului Boris Johnson să demisioneze.