ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă Biden vrea, transmiteți-i prin canalele voastre că suntem gata să-l primim la Minsk și să purtăm o discuție serioasă cu el, dacă dorește pace în Ucraina. Chiar și Putin va zbura la Minsk și ne putem întâlni aici, noi trei - doi agresori și un președinte iubitor de pace. De ce nu?", a spus președintele belarus, Aleksandr Lukașenko la Moscova, potrivit CNN
 
Belarus este gata să lanseze producția de avioane de atac Sukhoi Su-25, a declarat președintele belarus Aleksandr Lukașenko la discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin din 17 februarie de la Moscova, informează BelTA.
 
„După cum am fost informat de către guvern, ei sunt pregătiți pentru producția de avioane de atac Suhoi Su-25, care s-au dovedit a fi eficiente în Ucraina. Suntem chiar pregătiți să le producem în Belarus, dacă Federația Rusă oferă puțin de sprijin tehnologic", a menționat liderul belarus, conform agenției sus menționată.

„Ați ridicat odată problema cooperării în domeniul producției de avioane în Uniunea Economică Eurasiatică. Trebuie să vă spun că belarușii produc deja până la o mie de componente pentru (avioanele rusești de pasageri) MC-21  și Suhoi Superjet 100. Avem trei fabrici: două militare și una civilă. Înainte, erau ateliere de reparații. Astăzi, produc părți componente", a continuat Lukașenko, potrivit sursei citate.

Potrivit aceleiași surse, președintele Lukașenko este dispus să accepte o întrevedere cu Joe Biden, împreună cu președintele Vladimir Putin, la Minsk, pentru a discuta anumite condiții de pace între cele două armate beligerante. 

Totodată, cu puțin timp înainte de întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin, Lukanșenko a declarat în fața jurnaliștilor că nu va porni un război în Ucraina, decât dacă aceasta va ataca Belarus în prealabil, potrivit FoxNews.