ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 21:00 Lumea începe să se dezmorțească. Italia și Spania relaxează treptat restricțiile împotriva coronavirusului. Circa 300.000 de angajați revin la muncă, în construcții și în fabricile din Spania

Sute de mii de angajați din Spania pot reveni la muncă, de luni, de această relaxare a restricțiilor impuse după izbucnirea epidemiei de coronavirus urmând să beneficieze circa 300.000 de persoane, a informat, luni, dpa, citată de Agerpres.

Până luni a fost permisă deplasarea la locurile de muncă doar pentru personalul cu funcții considerate vitale. Acum își pot relua activitatea unele sectoare cum ar fi construcțiile și producția în fabrici.

ȘTIRE INIȚIALĂ:  

Mai multe țări, printre care și cele mai afectate de coronavirus, respectiv Italia și Spania, anunță relaxarea treptată a restricțiilor impuse din cauza pandemiei, în timp ce țări precum Danemarca sau Norvegia sunt pregătite pentru redeschiderea școlilor.

În Italia, curba epidemiologică este încurajatoare, a spus, duminică premierul Giuseppe Conte, citat de RFI. Astfel, în ultima zi s-au înregistrat 431 de decese, cea mai mică creștere din ultimele trei săptămâni. Pentru că datele conferă încredere, Guvernul a decis, potrivit sursei citate, ca de marți, 14 aprilie, o serie de activități comerciale să se redeschidă, dar în același timp prelungește carantina generală până pe 3 mai.

În Spania, premierul Pedro Sanchez va începe să relaxeze restricțiile, chiar dacă mii de cazuri noi sunt confirmate în țara sa zilnic, informează CNN, potrivit Digi24.

Astfel, premierul Spaniei a anunțat că relaxarea restricțiilor, care ar urma să înceapă de luni, se va desfășura progresiv și va fi monitorizată. Spania a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemie, cel puțin 160.000 de oameni fiind infectați. Bilanțul victimelor a depășit 17.200 de morți.

Totodată, din această săptămână, Austria va deschide magazinele mici, în Danemarca școala reîncepe de miercuri, 15 aprilie, pentru ca pe 20 aprilie și elevii norvegieni urmează să se întoarcă în clase, informează Știrile TVR.

În România, președintele Klaus Iohannis este așteptat, marți, să emită un decret pentru relungirea stării de urgență instaurată în 16 martie 2020.

Până luni, 13 aprilie, în țara noastră au fost confirmate 6.633 de cazuri de infectări cu coronavirus, fiind înregistrate 318 decese. Totodată, aproape 1.000 de oameni s-au vindecat, informează Agerpres.