ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 1.700 de susținători ai mișcării de extremă dreaptă Pegida au inițiat sâmbătă o manifestație de protest împotriva imigranților în orașul german Koln, chiar în locul în care au fost agresate sexual peste 100 de femei în noaptea de Anul Nou.

În zona gării din Koln s-au adunat circa 1.700 de simpatizanți ai Pegida. Ei au aruncat cu sticle și petarde spre polițiști, care la rândul lor au intervenit cu bastoane și tunuri de apă, potrivit Bild.

Protestatarii Pegida au arborat pancarte cu mesajul „Rapefugees not welcome” (refugiații violatori nu sunt bineveniți), conform AFP, citată de aktual24.ro.

„Germania a supraviețuit războiului, ciumei și holerei, dar va supraviețui ea lui Merkel?” — este o altă lozinca scrisă pe pancartele protestatarilor, cu referire la politica de primire a refugiaților a cancelarului german.

„Merkel a devenit un pericol pentru țara noastră, Merkel trebuie să plece”, a afirmat un purtător de cuvânt al mișcării Pegida.
 
Poliția din orașul german Koln a întrerupt sâmbătă seara manifestațiile grupărilor de extremă dreapta, după ce protestatarii au aruncat cu sticle și cu petarde spre forțele de ordine, informează agenția DPA, citată de Agerpres.
 
Martorii de la fața locului au relatat că protestatarii au aruncat cu sticle și petarde în polițiști și că s-au produs încăierări la scurt timp după ce manifestanții au pornit într-un marș împotriva străinilor. 
 
Manifestația Pegida a fost contracarată de aproximativ 1.300 de persoane care consideră că agresiunile sexuale care au avut loc la Koln în noaptea de Anul Nou nu trebuie să reprezinte un motiv de promovare a rasismului.