ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii din Europa blochează autostrăzile, în contextul în care liderii europeni se vor aduna mâine la Bruxelles într-un summit de urgență pentru a decide, printre altele, cu privire la sprijinul economic și militar pentru Ucraina.

Fermierii spanioli sunt ultimii care au declanșat proteste, în timp ce se desfășoară mobilizări în Franța, Germania, Belgia, Italia, România și Polonia, potrivit iefimerida.gr

Fermierii spanioli cer oprirea negocierilor UE în desfășurare cu privire la acorduri precum acordul Mercosur cu țările din America Latină, precum și negocieri specifice cu țări precum Chile, Kenya, Mexic și Australia.

Aceștia susțin că produsele importate din afara UE „nu respectă normele interne ale Uniunii Europene”.
 
ACTUALIZARE: Potrivit unor filmări de pe Twitter, forțele Cuplului Macron-Attal au început arestarea fermierilor anti-narațiunea „schimbărilor climatice” și confiscarea tractoarelor lor după modelul divorțatului Trudeau. VIDEO:
Fermierii se pregătesc să blocheze Parisul

Cea mai mare provocare pare să fie noul prim-ministru francez, Gabriel Attal. În ciuda promisiunilor guvernului francez, fermierii își continuă blocada după 10 zile de proteste. Noile măsuri de ajutor anunțate de premierul francez nu i-au convins pe fermieri. Ei își mențin blocadele și se apropie de Paris, unde poliția franceză a fost dislocată pentru a limita înaintarea tractoarelor, a informat Euronews.

În protestele fermierilor francezi, tractoare au blocat autostrăzile din Franța, ceea ce a inspirat acțiuni similare și în alte țări europene.
 
Citiți și: Dr. Joseph Mercola: Planul globaliștilor de a elimina fermierii și a prelua controlul asupra pământurilor și resurselor - "Nu este vorba despre salvarea planetei, ci despre control prin frică și de o agendă globală de depopulare” – Documentar VIDEO

Protestele fermierilor francezi îi afectează și pe fermierii spanioli

Aproximativ 22.000 de camioane intră în Franța în fiecare zi. Blocajele pe autostrăzi îi afectează și pe fermierii spanioli și portughezi, întârziind exportul de produse, inclusiv fructe, legume, carne, ulei de măsline și vin.

Pierderile se ridică la peste 12 milioane de euro pe zi, potrivit Asociației Spaniole a Angajatorilor din Transporturi.

Proteste și în Italia

Fermierii italieni au chemat la demonstrații, care vor afecta cinci regiuni ale țării, pentru a protesta împotriva politicilor agricole europene dăunătoare. Aceste proteste au loc în urma mai multor adunări spontane din ultimele zile. Fermierii au manifestat marți cu tractoarele lor lângă Roma pentru a treia zi consecutiv, cerând protecția sectorului agricol al țării.

Mobilizarea este organizată de o mișcare condusă în principal de tineri, numită Rural Rescue, care a organizat o serie de proteste în ultima săptămână, blocând drumuri, transmite Euronews.

„Cererem un preț corect pentru produsele noastre. Ne dorim ca agricultura italiană să fie respectată, înțeleasă și apreciată”, au spus aceștia.

Fermierii belgieni asediază Bruxelles-ul cu o zi înainte de summitul UE

Fermierii belgieni au continuat marți să blocheze drumurile, inclusiv principala autostradă E19 către Bruxelles. Aceștia au declarat că intenționează să rămână în stradă până când guvernul le va răspunde cererilor. Tractoarele au ajuns și în centrul capitalei Belgiei.

„Nu vom pleca până nu vom avea claritate politică”, a spus fermierul Judy Peters. Ei protestează pentru salarii mai bune, pentru mai puține restricții și costuri mai mici.

Între timp, mâine la Bruxelles va avea loc Summitul extraordinar al UE. Liderii statelor membre se întâlnesc pentru a decide cu privire la finanțarea Ucrainei devastate de război.

La summitul de joi, liderii UE își vor reitera hotărârea de a continua să ofere „sprijin militar oportun, previzibil și durabil” Ucrainei, potrivit proiectului de concluzii ale summit-ului, văzut de Reuters.

„Consiliul European reiterează, de asemenea, necesitatea urgentă de a accelera livrarea de muniții și rachete”, se mai spune în proiectul de text.