ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 21.02/ 09:14 Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi sera, că autoritățile germane au confirmat uciderea cetățean român în dublul atac comis, miercuri seară, de un extremist înarmat în orașul german Hanau.

„Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime.Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

Alte 8 persoane, mai mulți cetățeni turci, un bulgar și un bosniac, au murit în atacul armat comis în centrul orășelului Hanau.

Victimele aveau vârste cuprinse între 21 și 44 de ani.

Știrea inițială

Atentat sângeros în orașul german Hanau, aproape de Frankfurt. Nouă oameni au fost uciși și alți cinci sunt răniți după două atacuri separate asupra unor baruri cu specific arab. Autorul sau autorii atacurilor, care ar fi vizat baruri cu narghilea, conform presei locale, au fugit, a adăugat poliția care „a lansat o urmărire la scară largă”, informează agerpres.ro. Suspectul a fost găsit mort în locuința sa, transmit agențiile de presă. Circumstanțele morții sale rămân însă neclare.
 
Un prim atac ar fi vizat un bar cu narghilea din centrul acestui oraș cu aproximativ 90.000 de locuitori. Potrivit poliției, cel puțin o persoană a fost grav rănită în acest prim atac comis în jurul orei 22:00 (21:00 GMT). Martorii, citați de mass-media locale, au afirmat că au auzit aproximativ 10 focuri de armă. Autorul sau autorii acestui prim atac ar fi fugit cu mașina în direcția Kurt-Schumacher Platz, în districtul Kesselstadt, potrivit poliției.

Apoi a avut loc un al doilea incident armat în care au fost rănite grav cel puțin cinci persoane, a indicat un bilanț inițial al autorităților. Potrivit presei locale, trei persoane au fost ucise în primul atac și alte cinci în cel de-al doilea. 
 
Ziarele au scris că unele victime ar fi de origine kurdă. Deocamdată nu au fost date alte detalii asupra cazului. Tot presa a scris că ucigașul, care ar fi Tobias R., ar fi lansat un mesaj  video și o scrisoare în care vorbește de nevoia de „anihilare” a „popoarelor care nu mai pot fi expulzate”
 
Germania a fost vizată în ultimii ani de mai multe atacuri jihadiste, între care cel care s-a soldat cu 12 morți în centrul Berlinului, în decembrie 2016.