ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lista neagră cu oficiali occidentali cărora le-a fost interzisă intrarea în Rusia poate fi extinsă dacă Statele Unite şi UE intensifică măsurile restrictive împotriva cetăţenilor ruşi, avertizează MAE de la Moscova.

„Vom răspunde cu măsuri similare oricăror schimbări. Se cheamă principiul reciprocităţii. Este imposibil să permitem să fim trataţi într-un mod părtinitor şi practic nemotivat”, a declarat luni Maria Zaharova, șefa Serviciului Mass-Media al Ministerului de Externe al Federației Ruse, citată de Interfax.

„Trebuie să luăm măsuri similare celor luate de SUA şi UE. Vorbim despre principiul elaborării acestei liste. Am spus, de asemenea, că este o măsură forţată care nu ne place. Am spus că sperăm să anulăm această listă atunci când înclinaţiile către astfel de liste vor lua sfârşit în SUA şi UE”, a declarat ea.
 
Moscova a introdus vineri pe ”lista neagră” zeci de politicieni din UE, cărora li s-a interzis să intre în Rusia, în replică la sancțiunile Bruxelles-ului aplicate Rusiei. Printre cei 80 de politicieni indezirabili se află și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

De asemenea, o sursă din cadrul diplomației europene a declarat agenției France Presse că Rusia a refuzat în ultimele luni viza de intrare mai multor politicieni europeni, dar până la transmiterea listei la care a făcut referire Mark Rutte guvernul de la Moscova nu a comunicat oficial nimic despre decizia sa de a declara unii oficiali europeni persona non-grata.