ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul rus de Externe a calificat măsura UE, de prelungire a sancțiunilor impuse Rusiei drept ”un șantaj politic”. MAE de la Moscova spune că această strategie a Uniunii Europene este în zadar, pentru că Rusia nu va renunța la ”interesele sale naționale și pozițiile principiale”.

Moscova a calificat sâmbătă un ''șantaj politic'' prelungirea cu un an de către Uniunea Europeană a sancțiunilor, ca represalii la anexarea Crimeii de către Rusia anul trecut, relatează Russia Today.

''Crimeea și Sevastopol fac parte integrantă din Federația Rusă'', a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, estimând că ''este timpul de a recunoaște aceasta drept un fapt ce nu poate fi modificat prin metode de șantaj economic și politic''.
 
În condițiile în care restricțiile țintesc Crimeea și orașul Sevastopol, ministerul rus de Externe spune că sancțiunile sunt o ”discriminare inacceptabilă împotriva populației din Crimeea”, pe baze teritoriale și politice. 
Mai mult, MAE rus invocă ”exemple istorice”, denunțând măsura UE ca fiind ”o pedeapsă colectivă” a celor care locuiesc în peninsula Crimeea, care au optat pentru reunificarea cu Rusia.

UE a prelungit vineri cu un an o serie de sancțiuni pentru a protesta față de ''anexarea ilegală'' a Crimeii de către Rusia, la două zile după ce a decis prelungirea cu șase luni a altor sancțiuni economice legate de criza din Ucraina.