Ministerul rus de Externe a calificat măsura UE, de prelungire a sancțiunilor impuse Rusiei drept ”un șantaj politic”. MAE de la Moscova spune că această strategie a Uniunii Europene este în zadar, pentru că Rusia nu va renunța la ”interesele sale naționale și pozițiile principiale”.

Moscova a calificat sâmbătă un ''șantaj politic'' prelungirea cu un an de către Uniunea Europeană a sancțiunilor, ca represalii la anexarea Crimeii de către Rusia anul trecut, relatează Russia Today.

''Crimeea și Sevastopol fac parte integrantă din Federația Rusă'', a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, estimând că ''este timpul de a recunoaște aceasta drept un fapt ce nu poate fi modificat prin metode de șantaj economic și politic''.
 
În condițiile în care restricțiile țintesc Crimeea și orașul Sevastopol, ministerul rus de Externe spune că sancțiunile sunt o ”discriminare inacceptabilă împotriva populației din Crimeea”, pe baze teritoriale și politice. 
Mai mult, MAE rus invocă ”exemple istorice”, denunțând măsura UE ca fiind ”o pedeapsă colectivă” a celor care locuiesc în peninsula Crimeea, care au optat pentru reunificarea cu Rusia.

UE a prelungit vineri cu un an o serie de sancțiuni pentru a protesta față de ''anexarea ilegală'' a Crimeii de către Rusia, la două zile după ce a decis prelungirea cu șase luni a altor sancțiuni economice legate de criza din Ucraina.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews