ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Exerciţiile militare organizate în Ucraina, la care participă şi militari români, demonstrează abordarea "provocatoare" a NATO.  Declarația aparține Ministerului rus de Externe, care avertizează că procesul de pace ar putea fi pus în pericol. 

"Exerciţiile militare organizate în regiunea Liov începând din 20 iulie sunt un nou exemplu reprezentativ despre atitudinea provocatoare a Alianţei Nord-Atlantice, care oferă susţinere necondiţionată actualilor lideri de la Kiev în politicile aplicate în regiunile sud-estice ucrainene, unde continuă să moară oameni", anunţă Ministerul rus de Externe.

"În pofida tonului puternic al liderilor NATO privind necesitatea respectării Acordului de la Minsk, NATO refuză să accepte că aceste manevre militare sunt o eroare cu potenţiale consecinţe explozive", subliniază diplomaţia rusă.
  
"Alianţa Nord-Atlantică trebuie să fie conştientă că acţiunile de acest fel care alimentează sentimentele revanşarde ar putea afecta progresele în calea soluţionării crizei politice din Ucraina", avertizează Moscova.

Exerciţiile militare Saber Guardian/Rapid Trident 2015, la care participă militari ucraineni şi din mai multe ţări, inclusiv din Statele Unite şi România, au început luni la Poligonul Iavoriv, situat în regiunea Liov (vestul Ucrainei). Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, militari din 18 ţări vor participa la manevrele care vor dura până pe 31 iulie.