ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul deteriorării relațiilor dintre Moscova și Washington, ministrul rus de Externe a sugerat că există încercări de detensionare acestei situații. Serghei Lavrov anunțat că președintele american l-a invitat pe omologul său rus la Washington, în timpul unei dicuții telefonice. Trump ar fi spus că „va fi bucuros să-l vadă pe Putin la Casa Albă” și a adăugat că ”ar fi fericit să facă o vizită reciprocă la Moscova”, a anunțat vineri RIA Novosti, citând Ministerul de Externe rus, informează Reuters.

Agenția de presă rusă îl citează pe ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov, potrivit căruia Trump a revenit asupra invitației de mai multe ori în timpul discuției telefonice cu Putin. Președintele american i-a spus omologului rus că ar fi bucuros să efectueze la rândul său o vizită în Rusia, adaugă RIA Novosti.

Totodată, potrivit RIA Novosti, șeful diplomației ruse a declarat că loviturile aeriene ale SUA în Siria au anulat orice obligație morală a Rusiei de a nu furniza aliatului său sirian Bashar al-Assad sisteme antirachetă S-300.

Lavrov a mai spus, de asemenea, că înainte de atacurile aeriene americane asupra unor ținte din Siria, Rusia le-a transmis oficialilor americani care zone din Siria reprezintă "linii roșii" pentru Moscova, iar acțiunea militară americană nu a depășit aceste linii.

Totodată, Lavrov și-a exprimat convingerea că președintele rus Vladimir Putin și președintele american Donald Trump nu vor permite o confruntare între țările lor, potrivit RIA Novosti.